Smart belysning

stove

Belysning er svært viktig i et hvert hjem. Det må være behagelig, ikke sjenerende, harmonisk og i tillegg bør det være tilpasset hver enkelt rom og hvilke bruksområder det har.

Lys i skuffer og skap

Gangen er ikke et typisk oppholdsrom, og lyset blir ofte stående på i lange perioder her, derfor kan det være luret å velge LED-pærer som holder en lav temperatur i disse rommene. På kjøkkenet bør man kunne ha ulike valgmuligheter, for godt lys over komfyr, kjøkkenbenk og oppvaskbenk er viktig. I tillegg er det hyggelig å kunne dimme lyset rundt spisebordet for å gjøre det ekstra hyggelig. Kjører man full lyspakke kan man også instalere belysning i skuffer og skap.

Dimming

skapI likhet med kjøkkenet er dimbart lys en god idé, å ha TV-en som eneste lyskilde kan ofte være slitsomt for øynene, men samtidig er ikke full belysning ideelt. Det kan også være lurt å kartlegge ulike soner slik at det blir harmoni i heimen selv om èn vil lese og en annen vil se på TV. Soverommet er et rom som holdes mørkt for det meste av tiden, men her, kanskje mer enn i noe annet rom, er det viktig å tenke soner. Det er greit å kunne se godt inn i klesskapet, derfor er belysning der inne et godt alternativ.

LED-pærer holder svak varme og er derfor godt egnet i skuffer og hyller og sammen med tekstiler. Vi anbefaler å sjekke ut diodelampene fra Ikea, disse går på batteridrevet LED-lys og slås automatisk på og av når du åpner og lukker skuffen. Står man opp til ulike tider er det også fint å kunne se i skapet uten å vekke sengepartneren med sjenerende lys. Dempet varm belysning er også gunstig på soverommet når man ikke skal sove, i tillegg til leselys som man ikke behøver å stå opp for å slå av.