Når er det på tide å bytte lyssetting?

stue

Når du merker at strømregningen er for høy gjelder det å kutte ned på antall watt du bruker. Et alternativ er å slå av lyset og kutte ned på belysning, men dette er ikke aktuelt for alle. Derfor er selve belysningstypen svært viktig og et område hvor det er mye å spare.

Velg riktig lyssystem

Ingen, bortsett fra LED-entusiaster liker å klusse for mye med lyssetting. Et annet viktig aspekt er at mer klussing betyr høyere utgifter. Hver eneste utskiftning betyr nye utgifter. Og ønsker du ikke å røre lyssystemet ditt på ti år er LED noe for deg. Det er ikke med dette sagt at LED er 100% vedlikeholdsfritt, men faktum er at mange høykvalitets LED-produkter har en garanti på 5 til 10 år. Dersom du slipper å bytte lyspærer og kretser på et tiår er det både sparte bekymringer og utgifter. Er du i gang med å endre lyssystem hjemme eller på arbeidsplassen, er dette en perfekt anledning til å kutte kostnader og minske økoavtrykket.

Ser lyset ditt lite flatterende og utdatert ut er det også en god anledning å bytte. Det gule lyset man får fra glødelamper dominerer i mange hjem, spesielt om vinteren når det er mørkt er dette noe som bidrar til følelsen mørketiden gir. I offentlige bygg dominerer ofte lysrørene, de gir et veldig opplyst inntrykk, men samtidig er skinnet blått og svært lite koselig. Det er den rake motsetningen til glødelampene som er lyssvake, men koselige.

arbeidsplasser er nå endelig lyssetting kommet inn som en offisiell post under HMS-tiltak. Lysene er ekstremt viktig for helsen, spesielt på kontorarbeidsplasser og butikker hvor de ansatte befinner seg i samme rom hele tiden. Med LED-lys har man mye større valgmuligheter for innstillinger og lysretninger noe som bedrer arbeidsforholdene betraktelig for de ansatte.