Effektiviten til LED

Det er ikke noe tvil om at bruken av LED lys har fullstendig forandret måten mennesker rundt i hele verden bruker lys. Som de aller fleste allerede er veldig klare over, så er det mange fordeler ved å bruke LED lys istedet for vanlige pærer. En av de største fordelene er effektiviteten bak energien, noe som virkelig er til stor forskjell fra de vanlige lyskildene som også finnes.

LED – Et effektivt valg


Dersom man skulle ha sammenlignet glødepærer og LED, hadde mange virkelig blitt overrasket over hvor store forskjeller det faktisk er. Glødepærer er en type pære som har vært mye brukt over store deler av verden, men hele 95% av energien som denne pæren fikk gikk bort til varme og kun 5% gikk til lys. Når en tar en titt på LED lys istedet, kan vi fortelle at denne bruker hele 80% av energien sin på å lage lys og kun 20% til varme.

Det er fakta som dette som har gjort at såpass mange har gått over til å kun benytte seg av LED lys i dine hjem, på arbeidsplassen og på andre områder. Bruken av LED lys kan tross alt være med på å spare mengder med strøm i tillegg til faktumet at de er mindre brannfarlige grunnet mindre varmeutslipp.