Det første steget mot elektrisitet

Dersom vi skal få med oss absolutt hver detalj i stegene mot det vi kjenner som elektrisitet idag, må vi faktisk helt tilbake til 1600-tallet. Det var nemlig Otto von Guericke, en tysk mann, som fant opp en måte å forsterke virkningen av elektrisitet. Det han gjorde var å plassere en jernstang som hadde håndtak gjennom en kule av svovel. Det som dette gjorde var at kulen ble dried på når en dreide på håndtaket og om man satt en tørr hånd på svovelkulen ble denne elektrisk.

benjamin franklin electricity history

Det fortsatt med noen spennende oppdagelser han gjorde etter denne nye metoden ble testet. Han oppdaget nemlig at et dun som ble tiltrukket av kulen også ble frastøtt så fort det traff hverandre. Det er dermed von Guericke som oppdaget både elektrisk frastøting og også elektrisk tiltrekning.

Etter Otto von Guericke oppdaget Charles du Fay iløpet av 1730-årene grunnen til at det fantes elektrisk tiltrekning og elektrisk frastøting. Grunnen til dette var ganske likt de magnetiske poler, nemlig ladninger som var like ble frastøtt mens de som var ulike ble tiltrukket hverandre. Dette var nok en viktig oppdagelse på veien mot elektrisitet og tok forskningen videre. Senere ga Benjamin Franklin disse ladningene sine navn og det som vi kaller det idag, nemlig negative og positive ladninger.

"', '"', false ) ), '', '' );*/ ?>