Batteriet blir oppdaget

Sist avsluttes vi med å fortelle om Coulombs lov som forklarer elektrisk kraft som både er tiltrekkende og frastøtende. Idag fortsetter vi med historien og med Alessandro Volta helt på slutten av 1700-tallet.

Det var nemlig i 1799 at Alessandro Volta fant opp et helt nytt og spennende apparat, et apparat som uten tvil blir brukt overalt i verden den dag i dag, nemlig batteriet. Den gangen ble det derimot først kalt for voltasøylen, men funksjonen var den samme.

Alessandro-Volta

Dette apparatet fungerte nemlig slik at den produserte størm kontinuerlig, noe som var et stort steg fremover i historien. Frem til 1799 fantes det tross alt kun kondensatoren som “gikk tom for” strømmen med en gang denne ble koblet til et sted. Denne nye oppdagelsen sørget også for å gi forskere helt nye områder å forske på og ikke minst nye muligheter til å oppdage videre hvordan strøm egentlig fungerer. Tidligere var det tross alt kun forsket på elektrisitet som var statisk, men nå dukket muligheten opp for å kontrollere strømmen på en bedre måte og helt på egenhånd.

Alessandro Volta satte med andre ord i gang en helt ny bølge med etterforskning da fysikere nå kunne se egenskaper med elektrisitet de ikke tidligere hadde sett før eller tenkt på før. En av fysikerne som oppdaget noe helt nytt var Michael Faraday som oppdaget elektromagnetiske, med andre ord å benytte seg av skiftende magnetfelt for å skape elektrisitet!

"', '"', false ) ), '', '' );*/ ?>